УПРАВЛІННЯ КОРПОРАТИВНИМ ПАРТНЕРСТВОМ НА СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ З УРАХУВАННЯМ ПРИНЦИПІВ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЗА РАХУНОК УДОСКОНАЛЕННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Вакулич, Марія Михайлівна (Актуальні проблеми сталого розвитку, 2026)
У статті розглядаються особливості управління корпоративним партнерством на сучасних підприємствах з урахуванням принципів сталого розвитку, що набувають дедалі більшого значення в умовах глобальної конкуренції та зростаючого впливу соціальних і екологічних факторів. Автором проведено аналіз ключових підходів до формування та розвитку партнерських відносин, які дозволяють підвищити інноваційний потенціал організацій і забезпечити їх довгострокову конкурентоспроможність. Особлива увага приділяється ролі інноваційної діяльності як одного з основних факторів сталого розвитку підприємств, що сприяє оптимізації бізнес-процесів, впровадженню новітніх технологій та створенню доданої вартості для партнерів. У статті запропоновано модель управління корпоративним партнерством, інтегровану з принципами сталого розвитку, що включає інструменти стимулювання інноваційної діяльності, механізми координації партнерських ресурсів і методи оцінки ефективності співпраці. Результати дослідження можуть бути використані керівниками підприємств, фахівцями з управління інноваціями та корпоративними партнерами для підвищення ефективності співпраці, підтримки екологічної та соціальної відповідальності та сталого економічного зростання. Стаття буде корисною також для науковців, що займаються проблемами стратегічного управління, інноваційної економіки та корпоративної соціальної відповідальності.
Keywords: корпоративне партнерство; підприємство; сталий розвиток; стратегічне прогнозування; інноваційні рішення; цифровізація; інноваційна діяльність