БЮДЖЕТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕПАТРІАЦІЇ У СИСТЕМІ МАРКЕТИНГОВИХ РІШЕНЬ ПІДПРИЄМСТВ СФЕРИ ПОСЛУГ З УРАХУВАННЯМ ТОВАРНОЇ СТРАТЕГІЇ І РЕЗУЛЬТАТІВ АНАЛІЗУ ЇХ ДІЯЛЬНОСТІ - Міщук, Євгенія Володимирівна; Короленко, Ріта Вікторівна (Актуальні проблеми сталого розвитку, 2026)
Обґрунтовано, що бюджетне забезпечення репатріації на рівні держави та товарна політика підприємств сфери послуг формують взаємодоповнюючу систему, у якій фінансові стимули інтегруються з ринковими механізмами. Визначено, що ефективність цієї взаємодії залежить від узгодженості державних пріоритетів із маркетинговими та стратегічними рішеннями бізнесу, що забезпечує залучення репатріантів і підвищення їх економічної віддачі. Підприємства виступають інституційними посередниками між державою та ринком праці, створюючи робочі місця, адаптовані до потенціалу репатріантів і сприяючи капіталізації інноваційно-трудового ресурсу. Виявлено, що вплив репатріації зумовлює систему змін у товарній стратегії підприємств сфери послуг через розширення асортименту, підвищення якості, цифровізацію сервісів і сегментацію споживачів, що підвищує конкурентоспроможність і податкову базу. Показано, що репатріанти виступають як споживачі, так і підприємці, здатними формувати нові бізнес-структури у сфері послуг. Визначено, що маркетингові рішення залежать від внутрішніх ресурсів і зовнішнього середовища, а комплексний аналіз діяльності підприємств забезпечує ефективність використання інноваційно-трудового капіталу та узгодженість із ринковими вимогами. Окреслено зв’язок між бюджетними видатками та рівнем залучення репатріантів у сферу послуг.
Keywords: аналіз господарської діяльності; бюджет; державні видатки; компетентності; маркетингові рішення; послуги; товарна стратегія