ТРАНСФОРМАЦІЯ МАРКЕТИНГУ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ ПІД ВПЛИВОМ РОЗВИТКУ ІНФЛЮЕНС-МАРКЕТИНГУ - Решетнікова, Ольга Валеріївна (Актуальні проблеми сталого розвитку, 2026)
У статті досліджено трансформацію маркетингу в соціальних мережах під впливом розвитку інфлюенсер-маркетингу. Визначено особливості функціонування соціальних мереж як сучасного каналу маркетингових комунікацій та обґрунтовано роль інфлюенсерів у формуванні споживчої поведінки. Систематизовано основні підходи до класифікації інфлюенсерів за рівнем охоплення аудиторії, сферою діяльності та характером взаємодії з брендом. Проаналізовано ключові механізми впливу лідерів думок на споживачів, серед яких ефект довіри, емоційний вплив, соціальне наслідування та інформаційний вплив. Обґрунтовано необхідність інтеграції інфлюенсер-маркетингу у загальну маркетингову стратегію підприємства. Запропоновано практичні рекомендації щодо формування ефективної стратегії співпраці з інфлюенсерами та оцінювання результативності маркетингових кампаній.