СТРАТЕГІЧНІ ОРІЄНТИРИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ - Вакуленко, Віталій Леонідович; Горго, Ірина Олександрівна; Восколупов, Володимир Віталійович; Лю, Юнтао; Лю, Сяовей (Актуальні проблеми сталого розвитку, 2026)
У статті визначено роль сучасної системи інформаційного забезпечення у підвищенні ефективності управління сільськогосподарськими підприємствами в Україні, стратегічні орієнтири розвитку системи, зокрема модернізацію апаратного та програмного забезпечення, впровадження цифрових інструментів і аналітичних платформ, підвищення цифрової компетентності персоналу та забезпечення кібербезпеки. Визначено, що застосування сучасних цифрових технологій забезпечує комплексну підтримку управлінських процесів, оптимізує виробничі, логістичні та фінансові потоки, підвищує точність планування та оперативність реагування на зміни ринкових умов і кліматичних факторів. Запропоновано стратегічні орієнтири задля підвищення гнучкості та ефективності прийняття управлінських рішень, зниження ризиків та забезпечення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. стандартизація процедур зборки та обробки інформації