СТРАТЕГІЇ ЗБАЛАНСОВАНОГО РОЗВИТКУ В ЕПОХУ ЦИФРОВИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ: ОПТИМІЗАЦІЯ ПРОЄКТНОГО АНАЛІЗУ ЧЕРЕЗ ЗАСТОСУВАННЯ ШІ В МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЯХ - Маслак, Ольга Іванівна; Маслак, Марія Володимирівна; Яковенко, Ярослава Юріївна; Гришко, Наталя Євгеніївна (Актуальні проблеми сталого розвитку, 2026)
У статті досліджено економічну ефективність гібридних підходів до управління ІТ-проєктами через призму інтеграції систем штучного інтелекту (ШІ) в маркетингові комунікації. Проаналізовано статистичні дані глобального ринку та українського ІТ-сектору за 2023–2025 роки. Виявлено, що зростання технологічної складності продуктів та висока динаміка ринку вимагають переходу від традиційних систем управління до адаптивних, керованих даними. Доведено, що використання гібридних методологій у синергії з інструментами ШІ для аналізу маркетингових комунікацій дозволяє предиктивно коригувати вимоги до продукту, підвищуючи ймовірність успішного завершення проєкту та рівень задоволеності замовника. Обґрунтовано роль такої інтеграції у забезпеченні збалансованого розвитку ІТ-сектору за критеріями ESG, що оптимізує ресурси, мінімізує екологічний слід та запобігає вигоранню команд через точніше прогнозування навантаження.