МІЖНАРОДНІ ПЕРЕГОВОРИ ЯК ОБ’ЄКТ МЕТОДОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ В УМОВАХ ГІБРИДНИХ ВІЙН - Єремєєва, Ірина Анатоліївна; Маргулов, Артур Худувич (Актуальні проблеми сталого розвитку, 2026)
У статті досліджується трансформація міжнародних переговорів в умовах сучасних гібридних війн. Проаналізовано класичні теоретичні підходи до переговорного процесу та їх обмеженість у контексті сучасних конфліктів, де дипломатичні механізми інтегруються у ширші стратегії політичного, інформаційного та безпекового впливу. Обґрунтовано необхідність використання міждисциплінарного методологічного підходу, що поєднує інструменти теорії міжнародних переговорів, досліджень гібридних війн і методології міжнародних відносин. Запропоновано класифікацію стратегій переговорної поведінки держав у гібридних конфліктах та визначено їх вплив на національну і регіональну безпеку. Окрему увагу приділено аналізу переговорних практик у контексті сучасних міжнародних конфліктів та їх ролі у системі стратегічних комунікацій держав.