РЕАЛІЗАЦІЯ ЕФЕКТИВНИХ СТРАТЕГІЙ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ВИКЛИКІВ - Лєбєдєв, Олег Юрійович (Актуальні проблеми сталого розвитку, 2026)
У статті досліджуються підходи до формування та реалізації ефективних стратегій антикризового управління високотехнологічними підприємствами в умовах сучасних глобальних економічних потрясінь. Розглядаються особливості криз, що виникають під впливом макроекономічної нестабільності, геополітичних факторів, порушень глобальних ланцюгів постачання, а також нових технологічних трансформацій. У статті розглядається модель антикризових стратегій на платформі високотехнологічних підприємств. Автором запропоновано алгоритм формування ефективної стратегії антикризового управління, який враховує особливості інноваційного середовища та швидкозмінних ринкових умов. Проведено аналіз ключових етапів розробки та реалізації антикризових заходів, що дозволяє підвищити адаптивність підприємств та забезпечити стабільність їх розвитку у кризових ситуаціях. Запропонований підхід сприяє оптимізації управлінських рішень та зміцненню конкурентних позицій високотехнологічних компаній.